2013年11月9日 星期六

YSL 圍巾

朋友結婚大日子, 平日買埋咁多靚衫, 去婚宴當然要打扮一下 (藉口來的 XD)

揀選了一條桃紅格子吊帶裙, 一貫日系作風 (Ray Cassin 係日牌來的嘛! 不過宜家i.t 無入貨了), 普通線外套唔多襯 (kawaii + 斯文), 所以要出動圍巾!

之前買落兩修圍巾, 一條紅色格仔 (原來我都係格仔怪來的), 一條冇圖案嘅紫色, 當然揀了條淨色的, 無理由格仔撞格仔咁怪相!

一直唔多鍾意用圍巾, 覺得唔太方便, 唔似外套, 一穿落去, 舉手無難度.......

因為實在唔襯, 所唯有照用, 反正買咗!

呢條圍巾係 YSL 授權日本製作 (好似 Burberry Blue Label 咁), 上年最後減價, 經代購買回來, 100% wool + 日本製, 連運費都係 $450, 就算我唔 like 用圍巾都忍唔住買!

日本包裝真係好正~

雖然係淨色, 但有暗紋~
 
 
YSL 圍巾真係好厚身, 咁足料同隻紫色好靚 (好易襯衫), 呢個價真係冇得輸! 
 

沒有留言:

張貼留言